Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kvůli dávkám zatajili výdělky

NÁCHODSKO – Peníze za sběr do příjmu nepočítal, a to byla chyba! 

penízeIlustrační foto/Policie ČRPro trestný čin podvodu policisté vyšetřují 38letého muže z Jaroměře. Kladou mu za vinu, že v době od června 2013 do prosince 2014 neoprávněně pobíral sociální dávky, neboť úřadům zatajil své tehdejší výdělky ze sběru druhotných surovin. Díky nepřiznaným finančním prostředkům mu byly vyplaceny sociální dávky v celkové výši 14.400 korun. Neoprávněně vyplacené peníze bude muset do státní kasy vrátit a navíc mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Stejný postih hrozí i dalšímu muži z Jaroměře, 45letému, který podle výsledků policejního šetření neuvedl ve své žádosti o dávky úmyslně všechny rozhodné skutečnosti pro určení nároku na výši dávky. Neoprávněně tak probíral od počátku března do konce března 2016 ze státní pokladny 7.300 korun. Také on bude muset finance vrátit a hrozí mu stejně dlouhé vězení.

Příliš čestně se podle policejního šetření nezachovaly ani tři ženy z Broumova ve věku 44, 63 a 25 let. Také ony buď zamlčely, nebo vědomě nepravdivě uvedly rozhodné skutečnosti pro přiznání podpory a výše dávek. V různém období roku 2016 tak neoprávněně pobíraly příspěvek na bydlení či podporu v nezaměstnanosti, v částkách 8.300 korun, 18.200 korun a 18.000 korun. Všem těmto výtečnicím nyní shodně hrozí až dvouleté tresty odnětí svobody.

por. Mgr. Eva Prachařová
20. 7. 2017 v 12:15

vytisknout  e-mailem