Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kvízomaty – stanovisko Policejního prezidia ČR

K vyřešení budou podstatné znalecké posudky. 

Problematikou tzv. kvízomatů se Policie ČR intenzívně zabývá. Policejní prezidium ČR vydalo stanovisko, jak by měly orgány činné v trestním řízení postupovat v jednotlivých krajích a v jednotlivých územních odborech. Danou problematiku mají na starosti příslušníci služeb kriminální policie a vyšetřování, přičemž maximálně spolupracují se všemi zainteresovanými subjekty, ať už státním zastupitelstvím či s ministerstvem financí nebo spravedlnosti.
 
První trestní oznámení v souvislosti s kvízomaty jsme přijali koncem července tohoto roku a ihned jsme zahájili úkony v trestním řízení. Z dosavadního šetření vyplývá, že tento druh automatů, které provozují dvě společnosti, se v České republice vyskytuje téměř v každém kraji. Vyšetřování je ve fázi prověřování a tedy neveřejné, z toho důvodu nemůžeme poskytnout podrobnější informace.
 
Podstata vyšetřování případů kvízomatů spočívá v tom, zda technické zařízení podléhá loterijnímu zákonu nebo ne, což bude především předmětem znaleckého zkoumání. Znalecké posudky bude v nejbližších týdnech zadávat Policie ČR. Jde o problematiku, na kterou jsou odlišné právní názory. Výsledky znaleckých posudků pro nás a další postup budou proto podstatné.
 
 
20. srpna 2014
plk. Ing. Jana Macalíková
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem