Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Květnový pochod Praha – Prčice

BENEŠOVSKO – Kontrolovaní řidiči a cyklisté byli zodpovědnější než minulý rok. Jízdu pod vlivem alkoholu řešili policisté dvakrát, což je o 12 méně než loni. 

V sobotu 20. května se opět uskutečnil pochod Praha – Prčice. Ten již po 52. pořádal odbor Klubu českých turistů. Letos se pochodu zúčastnilo téměř 21 000 účastníku, pro které byly připraveny jak trasy pěší, tak i cyklotrasy. Na Benešovsku celou akci zajišťovalo 35 policistů územního odboru Benešov a psovod z oddělení služební kynologie. Ti dohlíželi na veřejný pořádek, ale i bezpečnost a plynulost silničního provozu v místech jednotlivých startů na Benešovsku, dále na jednotlivých trasách a také na samotném cíli pochodu, který se konal na Vítkově náměstí v obci Sedlec - Prčice. Kontrolovali zejména dodržování pravidel silničního provozu, technický stav motorových vozidel, ale i požívání alkoholu a jiných návykových látek před a během jízdy. Kontrolováni nebyli pouze řidiči motorových vozidel, ale i cyklisti.

Celkově policisté zkontrolovali bez mála 200 řidičů a cyklistů dohromady. Tento rok byli účastníci silničního provozu při své jízdě obezřetnější než rok minulý. Policisté uložili 10 blokových pokut, což je o 23 méně, než v roce 2016. Na požívání alkoholických nápojů si řidiči dávali také větší pozor. Pozitivní test na přítomnost alkoholu v dechu měli 2 řidiči. Loni jich pod vlivem alkoholu řídilo 14. Hlídky kontrolovaly i přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. Pro tento přestupek byl řešen jeden řidič.

prap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
24. května 2017

vytisknout  e-mailem