Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kuřimská kauza v několika číslech a informacích

Z dnešního rozhodnutí soudu je patrné, že Policie ČR odvedla dobrou práci  

 Od května 2007 do března 2008 byl zpracováván spisový materiál ve výše uvedené kauze. Materiál byl nesmírně náročný. Obsahoval 6000 listů bez přílohových materiálů ve 12 svazcích.

Součástí spisového materiálu byly desítky znaleckých posudkůa odborných expertiz. Zkoumán byl duševní stav všech obviněných, tedy psychologické a psychiatrické posudky. Na některé obviněné byly zpracovány i posudky sexuologické. Na poškozené děti byly zpracovávány psychologické i psychiatrické posudky. Rovněž byly prováděny posudky ze soudního lékařství. Speciální znalecký posudek byl religionistiky. Další posudky byly např. v oblasti grafologie a řady dalších.

Velký díl práce zde odvedli specialisté Policie ČR odboru kriminalistické techniky a expertiz S JmK Brno.

K vyšetřovacímu týmu: jednalo se o zkušené vyšetřovatele a operativní pracovníky a jejich počet se aktuálně měnil dle potřeb a situace.

Z dnešního rozhodnutí je patrné, že Policie ČR v průběhu přípravného řízení shromáždila dostatek materiálů pro soudní přelíčení. Tým odvedl výbornou práci a dodal dostatek podkladů pro rozhodnutí o vině.


Na závěr lze uvést, že se jednalo o vyčerpávající práci pro všechny zúčastněné pracovníky, kteří bez ohledu na volna, svátky neúnavně pracovali pod neustálým tlakem médií.


Je-li možno poděkovat, učiňme tak!

Zvukový záznam: Kuřim_info.mp3

por. PhDr. Soňa Svobodová

vytisknout  e-mailem