Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kupa větví, sirky a benzín – nebezpečná kombinace

LIBERECKO – Policisté z Hejnic vyšetřují případ neodborné manipulace s ohněm, která skončila těžkým zraněním. 

V sobotu 15 .dubna začali trošku opožděně s úklidovými jarními pracemi na pozemku za svým domem, jeho obyvatelé. Nakupili na volné prostranství pozemku haldu větví a přebytečného dřevěného odpadu a pro jeho likvidaci využili jen ryze přírodních produktů. Sirky, noviny a ropný destilát – benzín.

Detonace to byla slušná. Vizuální a zvukový efekt podobající se explozi menší nálože s kouřovým „hřibem“ se rázem rozšířil obcí. 53letý nedaleko stojící muž, byl ohnivou vlnou jen mírně ožehnut, naštěstí pro něho, neboť větve a klestí z hromady pouze nadskočily a ohnivou vlnu v letu okolním prostorem nedoprovodily. Avšak 26letý mladík, který zapálené noviny do benzínem nacucané haldy vhodil, přišel k těžkým zraněním na rukou a v obličeji. 53letý muž z Nového Jičína, který si zachoval chladnou hlavu, okamžitě běžel k domu a zavolal rychlou záchrannou pomoc, hasiče a policii.

Přivolaní hasiči po příjezdu na místo neštěstí lokalizovali vzniklý požár rozmetaného dřeva na pozemku a rychlá záchranná služba okamžitě ošetřila dva zraněné muže. Policisté zamezili preventivními opatřeními vstupu osobám na pozemek z důvodu vyšetřování příčiny vzniku nešťastné události a zajišťovali prostory k přistátí zdravotnického vrtulníku. S popáleninami II. stupně, naštěstí bez ohrožení na životě, byl 26letý mladík přepraven vrtulníkem na popáleninové centrum nemocnice v Praze.

Policisté z obvodního oddělení v Hejnicích, zahájili v dané věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což v případě odsouzení může pachateli hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.


18.4. 2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem