Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

„Krkonošský cyklomaraton 2018“

TRUTNOVSKO – Sportovní akce z pohledu policie. 

V sobotu 16. června proběhne již 5. ročník závodu s názvem „Krkonošský cyklomaraton“, jehož start i cíl je v centru Trutnova. Závodníci mají na výběr ze dvou tratí. Kratší varianty v délce 102 km s převýšením 1.308 m a delší 149 km s převýšením 2.613 m.

V průběhu celé akce bude zajišťovat bezpečnost závodníků, ale i ostatních účastníků silničního provozu několik policejních hlídek ve spolupráci s městskou policií a pořadateli. Na dopravu dohlédnou především na rizikových místech závodu. Jedná se hlavně o kruhové objezdy a křižovatky, kterých je na trase několik. Policisté zde budou upozorňovat řidiče na probíhající závod a v některých případech uzavřou daný úsek na nezbytně nutnou dobu úplně, aby mohli jezdci bezpečně projet.

Samotný začátek cyklomaratonu je pořadateli naplánován na 10. hodinu. Po startu se závodníci vydají směr Zlatá Olešnice, Bernartice, Lampertice na hraniční přechod v Královci a budou pokračovat na území Polské republiky. Do České republiky se vrátí na Pomezních boudách. Kratší trasa dále povede z Temného Dolu na Trutnov přes Horní a Dolní Maršov do Svobody nad Úpou. Delší varianta pokračuje do Pece pod Sněžkou k Pražské boudě přes Dolní Dvůr směr Strážné, Vrchlabí a Lánov. V obci Čistá opět do hor na Haffmanovy Boudy přes Janské Lázně do Svobody nad Úpou, odkud už je trasa jednotná, a to přes Vlčice, ulicí Jičínská na městskou část Volanov ke kruhovému objezdu až do cíle závodu, kde jsou první jezdci očekávání ve 14 hodin.

Tímto žádáme veřejnost a návštěvníky o respektování dopravního značení na popsané trase, pokynů policistů a pořadatelské služby. V průběhu konání závodu musí řidiči počítat s případným zdržením v silničním provozu.

Více ZDE.

prap. Lukáš Vincenc
13. června 2018, 12:30

vytisknout  e-mailem