Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kriminalita v roce 2014

MS kraj: Tisková konference ke zhodnocení kriminality v Moravskoslezském kraji za rok 2014  

 

tiskovka-krimi-I.JPGZa účasti plk. Mgr. Tomáše Kužela, ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje a plk. Mgr. Bc. Radima Wity, náměstka ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování byly přítomným novinářům sděleny informace k trestné činnosti páchané v Moravskoslezském kraji v roce 2014.

Byla zveřejněna statistická data, porovnání v trendech páchané kriminality ve srovnání s předchozími roky, informace k nejčastějším trestným činům páchaným v Moravskoslezském kraji. Novináři měli možnost získat znovu ucelené informace k loňským závažným kauzám, jakými byly např. úmrtí po požití omamných a psychotropních látek nebo vražda po slovní rozepři, která se udála na sklonku loňského roku.

tiskovka-krimi-III.jpgPřítomní redaktoři byli také seznámeni s nejzávažnějšími kauzami hospodářského charakteru, kterými byly např. zkrácení daně při dovozu betonářské oceli nebo podvodu při nákupu stavebních strojů. Při této příležitosti bylo vyzdviženo, že moravskoslezští kriminalisté, mají jedny z nejlepších výsledků v zajišťování výnosů z trestné činnosti.

Závěrem byla zmíněna preventivní činnost, a to připomenutím vzniku tří významných projektů (“Droga až na 1. místě“, „Virtuální nápadník“ a „Policejní pohádky“)

Podrobné údaje, prezentované na tiskové konferenci, naleznete v prezentaci

 

 


por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
26. 1. 2015



 

vytisknout  e-mailem