Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Kriminalita se v Olomouckém kraji v měsíci březnu snížila

OLOMOUCKÝ KRAJ - Za měsíc březen o třetinu klesl nápad trestné činnosti ve srovnání s loňským březnem. 

Počet trestných činů se v Olomouckém kraji v březnu 2020 ve srovnání se stejným sledovaným obdobím v předchozích letech snížil.

V březnu 2020 jsme v Olomouckém kraji evidovali celkem 601 trestných činů, což je o 316 skutků méně než v předchozím roce. Nejvyšší podíl trestné činnosti má letos v měsíci březnu majetková kriminalita, kterou policisté evidovali ve 274 případech. V předchozím roce to bylo 367 skutků. Téměř na polovinu poklesla hospodářská kriminalita, a to z loňských 115 činů na letošních 75. Výrazně ubyla i násilná kriminalita, kterou policisté šetřili v 64 případech, oproti loňským 94 případům.

Podrobnější březnová statistická čísla nejen za Olomoucký kraj, ale i za jednotlivé územní odbory Olomouc, Přerov, Prostějov, Šumperk a Jeseník naleznete níže v příloze. 

Jakým způsobem se na sníženém nápadu trestné činnosti v měsíci březnu podílí aktuálně vyhlášený stav nouze a s ním související opatření a omezení pohybu osob, nelze vzhledem ke krátkému časovému úseku relevantně vyhodnotit.

por. Mgr. Libor Hejtman
8. dubna 2020

vytisknout  e-mailem