Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Kriminalistům se podařilo objasnit krádež 2 dalších figurek.

HRADECKO – Sošky policisté vrátili majiteli. 

soškysošky z kostela na Velkém náměstíKrátce před Vánocemi se hradeckým kriminalistům podařilo objasnit krádež  dvou dalších figurek z kostela Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí v Hradci Králové.

Vyřezávanou figurku z lipového dřeva zobrazující uklánějícího hudebníka a postavu dudáka zajistili opět u šestapadesátiletého muže, který začátkem roku 2019 z betlému z kostela Božského srdce Páně na náměstí 28. října v Hradci Králové odcizil 6 sošek. Z jeho výpovědi vyšlo najevo, že sošky odcizil jen pro své potěšení a že je nechtěl zpeněžit.
Odcizením těchto dvou sošek způsobil majiteli škodu 50 tisíc korun.
 

Celková škoda, kterou způsobil odcizením 8 figurek činí 190 tisíc korun.
Všechny odcizené sošky kriminalisté již vrátili majitelům. 

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odněntí svobody v rozmezí 1 až 5 let. 

por. Pižlová Šárka, DiS.
28. 12. 2020, 10:15

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V těchto dnech se na základě nově zjištěných skutečností podařilo hradeckým kriminalistům objasnit krádež 6 figurek z betlému z kostela Božského srdce Páně na náměstí 28. října v Hradci Králové ze začátku loňského roku (2019). O tomto případu jsme vás informovali zde.

Nyní byly policejním orgánem zahájeny úkony trestního řízení s šestapadesátiletým mužem, který se k činu doznal, pro podezření ze spáchání přečinu krádež. Policisté sošky v hodnotě téměr 140 tisíc korun navrátí majiteli v co nejbližší době. Muži nyní hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 1 do 5 let. 

por. Mgr. Lucie Konečná
1.12.2020, 11:00 hod.

Odkazy do noveho okna

odcizené figurky z betlému

odcizené figurky z betlému 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem