Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kriminalisté zavřeli nevěstinec

Téměř půl roku pracovali kriminalisté na objasnění případu organizovaného kuplířství, na kterém se podílely čtyři ženy. 

Anonymní oznámení, které dorazilo kriminalistům na stůl v průběhu listopadu loňského roku, odstartovalo prověřování případu organizování prostituce v jednom z bytů v Praze 3.

Kriminalisté třetího policejního obvodu z „mravnostního“ oddělení zjistili, že v pronajatém bytě čtyři ženy ve věku od 19 do 66 let provozovaly takzvaný privát, ve kterém zajišťovaly skrze prostitutky sexuální služby klientům. Při prošetřování případu kriminalisté zjistili, že se v bytě na směny střídalo minimálně 15 společnic, které poskytovaly za cenu v řádech tisíců různé sexuální služby. Polovinu peněz, které tyto prostitutky získaly, musely odvádět svým „zaměstnavatelkám“. Hlavní organizátorka se podle všeho této činnosti dopouštěla minimálně od poloviny roku 2014 a získala tak podle znaleckého posudku téměř osm milionů korun.  

Všechny čtyři ženy byly zadrženy na několika místech po celé České republice v součinnosti se speciální pořádkovou jednotkou hlavního města Prahy. Následně si ženy od kriminalistů vyslechly obvinění z trestného činu kuplířství. Jelikož se jednalo o organizovanou skupinu, hrozí jim v případě odsouzení až osmiletý pobyt za mřížemi. Tři z nich jsou stíhány vazebně.

Při domovních prohlídkách a na bankovním účtu kriminalisté zajistili více než jeden milion korun.

por. Bc. Jan Daněk – 22. 4. 2017

vytisknout  e-mailem