Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kriminalisté zajistili v garáži varnu

Olomouckým kriminalistům se podařilo v těchto dnech úspěšně završit tříměsíční usilovnou práci na akci s krycím názvem Pěšák.  

Kriminalisté zadrželi v sobotu 31. ledna odpoledne v rámci prováděné prohlídky nebytových prostor  v  garáži v Uničově devětatřicetiletého muže v momentě, kdy si jeden z odběratelů měl přijít pro právě vyrobený pervitin. V pronajaté garáži muž přechovával na různých místech předměty určené k nedovolené výrobě této drogy. Kriminalisté kompletní varnu zajistili. Muž z Uničova je stíhán pro podezření z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. 

Obviněný muž zásoboval pervitinem zájemce z celého okresu Olomouc a také z  Bruntálska. Vyrobenou drogu distribuoval svým poddealerům a osobám, kterým důvěřoval. Ostatním odběratelům pak prodával pervitin v hernách a nočních podnicích zejména v Uničově.  Psychotropní látku obviněný vyráběl z volně prodejných léků MODAFEN a NUROFEN.  Muž je např. podezřelý z toho, že dal jako protislužbu nejméně ve dvanácti případech nezjištěné množství pervitinu šestadvacetiletému muži z Uničovska.  K předávkám docházelo na různých místech v Uničově v automobilu zájemce. Dále měl obviněný v období od roku 2006 do současnosti dát nejméně v deseti případech pervitin sedmadvacetiletému muži z Uničova a to  z části jako formu odměny za provedení stavebních prácí. K předání drogy docházelo na různých místech v Uničově.

Muž je v policejní cele a byl podán návrh na vzetí obviněného od vazby. Dle trestního zákona muži hrozí trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let. Na případu kriminalisté dále pracují.

por. Mgr. Jitka Dolejšová

 

Pěšák_057.jpg Pěšák_057.jpg

 

vytisknout  e-mailem