Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté zadrželi pětici osob při výrobě pervitinu

KRAJ - V rukách zásahové jednotky skončila pětice osob, která se podílela na výrobě pervitinu. Hrozí jim až desetileté tresty. 

Bezmála půlroční intenzívní práce středočeských kriminalistů z Toxi týmu přinesla v minulých dnech své výsledky. V rukou kriminalistů, za pomoci Zásahové jednotky Středočeského kraje, skončila dobře organizovaná 5členná skupina mužů a žen, která si svůj rozpočet značně vylepšovala výrobou a následnou distribucí nejčastěji zneužívané drogy v České republice – pervitinu (metamfetaminu).

Zásahová jednotka zadržela 3 muže a 2 ženy (ve věku 27 až 48 let) v jednom z rodinných domů na Praze – západ, a to právě ve chvíli, kdy pervitin vyráběli. Jeden z komponentů potřebný k jeho výrobě – tablety s obsahem pseudoefedrinu – obstarávala skupina zejména v Polsku. foto_07

V souvislosti se zadržením těchto pěti osob, které měly ve skupině svou roli a hierarchii, proběhly také tři domovní prohlídky a jedna prohlídka jiných prostor, a to na území Středočeského kraje, hlavního města Prahy, ale i v kraji Libereckém. Při nich kriminalisté zajistili kompletně vybavené zařízení k výrobě pervitinu – varnu, dále pak dvě stě tisíc korun na hotovosti, ale i 250 gramů již vyrobeného pervitinu k dalšímu „odbytu“ a 200 gramů pseudoefedrinu.

U všech pěti osob již policisté zahájili trestní stíhání pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jim v případě pravomocného odsouzení hrozí tresty odnětí svobody od dvou do deseti let.

Vazebně jsou stíháni všichni obvinění muži, proti ženám je trestní stíhání vedeno na svobodě. Pětice je zároveň stíhána jako organizovaná skupina. Trestní minulost spojenou s drogovou kriminalitou mají dva z obviněných, a to 48letý muž a 27letá žena.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
9. října 2019
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem