Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté zadrželi pěstitele konopí

HAVLÍČKOBRODSKO: Muži hrozí až desetiletý trest odnětí svobody 

Kriminalisté územního odboru Havlíčkův Brod odhalili pěstírnu konopí a na konci října zadrželi muže cizí státní příslušnosti, který rostliny pěstoval. Při domovní prohlídce kriminalisté v pěstírně nalezli více jak pět set kusů rostlin konopí. Pětatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestného činu a na základě podaného návrhu byl vzat do vazby.

Pětatřicetiletého cizince zadrželi havlíčkobrodští kriminalisté ve spolupráci s brněnskou zásahovou jednotkou v pondělí 30. října v jedné z obcí na Havlíčkobrodsku. V jednom z rodinných domů zde kriminalisté nalezli plně vybavenou pěstírnu konopí. „Vnitřní prostory domu byly uzpůsobeny pro výrobu značného množství omamné látky. Při domovní prohlídce jsme v domě zajistili 508 rostlin konopí“, uvedl npor. Bc. František Šteidl, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Policejní komisař na základě shromážděných důkazů zahájil trestní stíhání pětatřicetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Muž je obviněn z toho, že skrytým způsobem pěstoval konopí za použití botanických a technických prostředků, a to za účelem získání vysoce prošlechtěného kultivaru rostliny konopí s vysokým obsahem kanabinoidních látek,“ upřesnil vedoucí havlíčkobrodských kriminalistů František Šteidl.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud rozhodl o vzetí obviněného muže do vazby.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Obviněnému pětatřicetiletému cizinci za tuto trestnou činnost hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal František Šteidl.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

6. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem