Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kriminalisté zadrželi dalšího distributora drog

TACHOV – Tentokrát policisté zadrželi 31letou ženu z Tachova, která přes dva roky prodávala pervitin a marihuanu. 

     V souvislosti s potíráním drogové trestné činnosti na našem okrese se tachovským kriminalistům podařilo ustanovit dalšího dealera drog, konkrétně 31letou ženu z Tachova. Tu kriminalisté zadrželi v místě jejího bydliště ve středu, tj. 19. dubna letošního roku, v odpoledních hodinách.
     Součástí policejní akce byla také domovní prohlídka s použitím služebního psa speciálně vycvičeného na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Ten v obývacím pokoji označil několik míst, na kterých kriminalisté nalezli a zajistili celkem 11 plastových obalů s krystalickou látkou o celkové hmotnosti 15,1 g (včetně obalu), která při testu pozitivně reagovala na pervitin, a dále nalezli 2 plastové obaly s obsahem suchého rostlinného materiálu o celkové hmotnosti 13,1 g (včetně obalu), který při testu pozitivně reagoval na marihuanu. V bytě podezřelé kriminalisté dále nalezli digitální váhu, pět mobilních telefonů, větší množství prázdných plastových obalů a injekčních stříkaček. Kromě toho zajistili finanční hotovost pocházející z trestné činnosti ve výši přes 6 500 korun, 40 euro a 1 americký dolar. Při prohlídce vozidla patřícího podezřelé policisté zajistili mobilní telefon a zajistili i vozidlo samotné. Provedeným šetřením kriminalisté zjistili, že dotyčná měla minimálně od října roku 2015 do doby svého zadržení distribuovat pervitin a marihuanu svým odběratelům zejména v Tachově. Dle jejího vyjádření jich mělo být nejméně 31, přičemž se podařilo zjistit, že sedmi z nich ve věku od 24 do 41 let za uvedené období prodala nebo zdarma poskytla přes 169 g pervitinu a 14 g marihuany, za což od těchto odběratelů vyinkasovala přes 250 000 korun.

     S ohledem na zjištěné skutečnosti zahájil policejní komisař včerejšího dne trestní stíhání zadržené ženy, kterou obvinil ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, zároveň podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněné do vazby. Tu soud dnešního dne akceptoval, a tak bude obviněná stíhána vazebně.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
21. 4. 2017

Odkazy do noveho okna

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem