Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kriminalisté z odboru pátrání zasahovali

Během dvou dnů zadrželi dvě celostátně hledané osoby. 

Dne 25. 4. 2018 byl v Praze zadržen cizinec (46 let), který je na Ostravsku podezřelý z majetkové trestné činnosti a na Slovensku je odsouzený pro neplacení výživného v celkové výši 3400 Euro.

Naši „pátrači“ si případ převzali od ostravských kolegů z důvodu, že se šestačtyřicetiletý muž pohyboval po celém území České republiky a navíc se veřejně prezentoval svou vojenskou minulostí, včetně účasti na zahraničních misích. V průběhu pátrání byly zjištěny informace, že pracuje u bezpečnostní agentury a může být ozbrojen střelnou zbraní.

Celý zákrok byl vzhledem k okolnostem proveden razantně. Při zadržení byla nalezena plynová pistole, kterou policisté ihned zajistili.

Rozhodnutím soudce Městského soudu v Praze byl dne 27. 4. 2018 propuštěn ze zadržení, přičemž lhůtu pro vycestování na Slovensko soudce stanovil do 5. 5. 2018.


Dne 26. 4. 2018 došlo k zadržení muže (47 let), na kterého soudce pražského krajského soudu vydal příkaz k dodání do výkonu trestu, kterému se uvedený úspěšně vyhýbal 2 roky. Jako organizátor byl odsouzen na 6 let za hospodářskou trestnou činnost s topnými oleji, přičemž se svými spolupachateli způsobili škodu ve výši 40 mil. Kč. Na území České republiky byl univerzální technický olej a mazací olej nízké viskozity v celkovém množství nejméně 2 640 000 litrů distribuován jako motorová nafta bez zaplacení příslušné spotřební daně.

Jmenovaný se skrýval na různých místech jak Středočeského kraje, tak i Prahy a vzhledem ke své předešlé zkušenosti s Policií České republiky a pobytu ve vazbě, znal práci a postupy policie a značnou měrou svým konspirativním jednáním, se nástupu i policii vyhýbal.

Policistům se podařilo muže lokalizovat poblíž obchodního centra v Praze 9 a okamžitě ho zadrželi. Následně jej umístili do věznice, kde si již v tuto chvíli odpykává svůj trest.

4. května 2018
kpt. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí, Policejní Prezidium ČR

vytisknout  e-mailem