Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kriminalisté z odboru pátrání opět zasahovali

Detektivové zadrželi trojici osob odsouzenou za kuplířství a obchodování s lidmi. 

Policisté z odboru pátrání z Policejního prezidia ČR, tzv. „pátrači“, ve spolupráci s kriminalisty z územního odboru Znojmo zadrželi v polovině ledna trojici osob v obci Šatov a obci Vrbovec. Na česky hovořící ženu, muže a ukrajinsky hovořícího muže vydal vrchní soud v Olomouci příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za kuplířství a obchodování s lidmi. Zadržení byli téhož dne eskortování do věznice v Brně.

Tito odsouzení lákali v letech 2003 - 2005 za účelem pracovní příležitosti ukrajinsky hovořící ženy. Ty ale nakonec musely v Čechách poskytovat sexuální služby za úplatu. Ženám vždy ukrajinsky hovořící muž zhotovil na vlastní náklady cestovní pasy s tím, že dlužnou částku mu po příjezdu do Čech vrátí. Dvojice, která hovořila česky, vlastnila na Znojemsku klub a následně ženy ubytovávala. Bezprostředně po jejich příjezdu do klubu byl ženám odebrán cestovní pas a bylo nařízeno, že dlužnou částku je potřeba odpracovat prostitucí.

Česky hovořící ženě byl uložen trest odnětí svobody na 4 roky a šest měsíců. Česky hovořícímu muži a ukrajinsky hovořícímu muži byl uložen trest odnětí svobody na 6 let.

Pozn. Záznam z této realizace je médiím k dispozici na vyžádání.

26. ledna 2016
kpt. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem