Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kriminalisté vypátrali „vánočního“ lupiče.

K čerpací stanici přijel muž nejprve dvakrát natankovat. O několik minut později ji pak vyloupil. Nyní mu hrozí desetiletý pobyt za mřížemi. 

Kriminalisté ze třetího oddělení čtvrtého policejního obvodu se od 24. prosince zabývají případem loupežného přepadení benzinové čerpací stanice ve Vídeňské ulici. Tam krátce před třiadvacátou hodinou přišel maskovaný lupič, který si od obsluhy vynutil vydání finanční hotovosti v řádech několika tisíc korun. Po celou dobu měl jednu ruku schovanou tak, aby v obsluze vyvolal domněnku, že má u sebe zbraň. Poté z čerpací stanice i s lupem odešel.

Při prošetřování případu ale kriminalisté od obsluhy zjistili, že lupič měl na sobě naprosto stejné oblečení, jako zákazník, který už na benzince v ten samý den byl. A to hned dvakrát. Poprvé si natankoval benzín do kanystru, zaplatil a zase odešel. O několik minut později přijel vozidlem jako spolujezdec, opět natankoval a poté i s řidičkou bez placení odjeli.

Kriminalisté tak i přesto, že si lupič snažil svůj obličej během loupeže maskovat šátkem, znali jeho podobu. Pak už jim stačilo jen pět dnů, během kterých podezřelého muže ztotožnili a od justičních orgánů si vyžádali souhlas, na základě kterého v úterý zadrželi sedmadvacetiletého muže.

Ten se při výslechu ke svému činu doznal a včera ho kriminalisté obvinili ze spáchání trestného činu loupež, za což by mu v případě odsouzení mohl hrozit až desetiletý pobyt za mřížemi. Zároveň kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, o kterém bude soudce rozhodovat v nejbližších dnech. Tento muž doposud nemá žádný záznam v rejstříku trestů.

A na závěr malé vysvětlení, proč se muž před samotnou loupeží na benzince dvakrát ukázal. Nejprve jim totiž během jízdy ve vozidle došel benzín, a tak musel dojít natankovat alespoň do kanystru. Po doplnění malého množství paliva pak s vozidlem k téže benzínce dojeli, ovšem na zaplacení už prý neměli peníze a tak odjeli bez placení. Po několika minutách po újezdu muže napadlo, že by čerpací stanici mohl také vyloupit...

por. Bc. Iveta Martínková – 31. 12. 2015

vytisknout  e-mailem