Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kriminalisté ukončili prověřování dopravní nehody

MECLOV – V srpnu loňského roku došlo ke střetu traktoru a osobního vozidla. Traktorista byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. 

     Dne 22. srpna 2017 v 20:23 hodin došlo na silnici I. třídy č. 26 na křižovatce silnic u obce Meclov k dopravní nehodě. Došlo k bočnímu nárazu osobního vozidla Škoda Felicia, které jelo po silnici I/26 od Horšovského Týna, do traktoru tovární značky Zetor, který vyjel od obce Meclov na hlavní silnici. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění čtyřleté dívky a ke zraněním dalších osob jedoucích ve vozidle, pětatřicetiletého řidiče, sedmileté dívky a dvou žen ve věku pětadvacet a šestadvacet let. Všechny osoby byly přepraveny do nemocnice buď leteckou či pozemně. Ke zranění řidiče traktoru nedošlo. U obou řidičů policisté vyloučili požití alkoholických nápojů před jízdou dechovými zkouškami. Škody na vozidlech byly vyčísleny na 73 tisíc korun.
     Případ si tehdy ihned převzali domažličtí kriminalisté, kteří v současné době prověřování této dopravní nehody ukončili. Zahájili trestní stíhání dvacetiletého traktoristy, kterého obvinili ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Šetřením na místě, výslechy a provedenými znaleckými zkoumáními bylo zjištěno, že traktorista na křižovatce při výjezdu z vedlejší silnice se neměl dostatečně přesvědčit o tom, zda mu dopravní situace umožňuje bezpečně vjet na hlavní silnici, a vjel na ní v době, kdy mu z levé strany ve směru od Horšovského Týna přijíždělo výše uvedené osobní vozidlo a kterému nedal přednost v jízdě, přičemž došlo k bočnímu nárazu osobního vozidla do levé strany traktoru. Ve vozidle pak bylo několik osob těžce zraněno. Řidič traktoru porušil důležitou povinnost uloženou mu podle zákona o provozu na pozemních komunikacích týkající se jízdy křižovatkou. Trestní stíhání je vedeno na svobodě, za spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky nebo peněžitý trest.

por. Mgr. Dagmar Brožová
16. února 2018

vytisknout  e-mailem