Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté stíhají muže, který střílel na osádku vozidla

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Hrozí mu 12letý pobyt za mřížemi. 

Ve vazební věznici skončil na konci uplynulého týdne třiačtyřicetiletý muž, který několikrát vystřelil na vozidlo, které pronásledoval. Krajští kriminalisté muže obvinili ze zločinu těžké ublížení na zdraví, přečinu poškození cizí věci a výtržnictví.

Incident se odehrál minulý čtvrtek večer na Uherskobrodsku. Třiačtyřicetiletý muž z Uherského Brodu se čtyřiadvacetiletým spolujezdcem ve vozidle Audi pronásledoval ve večerních hodinách dvoučlennou osádku vozu Škoda Octavia, která se mu snažila ujet. V jednom okamžiku Octavii předjel a prudce před ní zabrzdil, což sedmadvacetiletého řidiče přinutilo zastavit. Řidič Audi chtěl, aby řidič z Octavie vystoupil, ten však z místa prudce odjel. Následovalo další pronásledování, kdy řidič Audi opětovně nebezpečně zablokoval Škodu Octavii a s namířenou krátkou střelnou zbraní nutil řidiče vystoupit z auta ven.  Padlo několik výstřelů na vozidlo. S prostřeleným sklem řidič Octavie ujel až na místo v blízkosti řeky Olšavy v Uherském Brodě, kde sjízdná cesta pro auta končila. Tam oba muži, kteří naštěstí nebyli při střelbě nijak zraněni, z obav o své životy z auta utekli. Poté střelbu oznámili na Policii ČR.  

Policisté začali po mužích v Audi napříč celým Zlínským krajem ihned pátrat. Probíhaly důkladné silniční kontroly, které přinesly po necelých dvou hodinách úspěch. Třiačtyřicetiletého muže policisté zadrželi o půl jedenácté večer při silniční kontrole v Uherském Brodě, ovšem v jiném autě, ve Škodě Fabii. Jeho čtyřiadvacetiletého spolujezdce jsme pak zadrželi na druhý den dopoledne.  

Dosavadním vyšetřováním se kriminalistům podařilo zjistit, že důvodem pronásledování byly údajné dluhy a dřívější osobní rozepře mezi muži. Zbraň policisté zajistili. Ukázalo se, že se jedná o bombičkovou airsoftovou zbraň na 6 mm kovové kuličky.

Krajští kriminalisté třiačtyřicetiletého muže obvinili ze zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a dále z přečinů výtržnictví a poškození cizí věci. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslední dubnový den muže poslal do vazební věznice. Obviněný už byl v minulosti několikrát trestně stíhán za majetkovou trestnou činnost, nyní mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody. Jeho čtyřiadvacetiletého spolujezdce kriminalisté po výslechu propustili na svobodu.

 3. května 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková  

       

                                                                                              

vytisknout  e-mailem