Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kriminalisté si došlápli na výrobce a distributora drog

JIČÍNSKO – V případě prokázání viny mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoJičínští kriminalisté v těchto dnech zadrželi a obvinili ze spáchání závažné trestné činnosti čtyřiatřicetiletého muže.

Policejní komisař u něho zahájil trestní stíhání ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Provinilec se měl podílet jednak na samotné výrobě, ale i na distribuci nezjištěného množství drogy metamfetaminu hydrochloridu, obecně známé spíše pod pojmem pervitin. V několika případech měl na různých místech neoprávněně prodávat či darovat nezjištěné množství pervitinu i marihuany.

Obvinění zároveň padlo i z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kdy měl minimálně v jednom případě řídit osobní motorové vozidlo i přesto, že měl vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Při dopravní kontrole se navíc odmítl podrobit testu na požití návykových látek a rovněž odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem žilní krve a moči. Tímto jednáním je tedy podezřelý ze spáchání přestupku v dopravě.

Obviněný muž je v současné době stíhán na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí až pětiletý úhrnný trest odnětí svobody.

nprap. Aleš Brendl
01. července 2020; 09:45 

vytisknout  e-mailem