Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - Kriminalisté prověřují pokus vraždy na ubytovně

KRAJ - Na berounské ubytovně došlo v pondělí večer k incidentu tří mužů, po kterém skončil jeden z nich ve vážném stavu v nemocnici. Případ prověřují krajští kriminalisté. 

V souvislosti s incidentem, který se stal v pondělí ve večerních hodinách na jedné z ubytoven na Berounsku, a kterého se účastnili tři muži, obvinili kriminalisté 60letého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu podle § 140 odst. 2 trestního zákoníku.

Podle všeho měl tento muž po předešlé hádce napadnout nožem 47letého muže a způsobit mu několik bodných poranění, se kterými musel být hospitalizován v nemocnici. Druhý ze zadržených mužů byl po provedení potřebných procesních úkonů propuštěn.

Dnešního dne bude Okresní soud v Berouně rozhodovat o vzetí obviněného do vazby. Ta byla navržena z důvodu, aby trestnou činnost neopakoval a nevyhýbal se trestnímu stíhání.

V případě pravomocného odsouzení hrozí 60letému muži trest odnětí svobody od 12 do 20 let..

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
25. listopadu 2020

_______________________________________________________________________________________________________________

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Středočeského kraje prověřují od pondělního večera incident, ke kterému došlo mezi třemi muži na  jedné z ubytoven na Berounsku. Mezi muži mělo nejprve dojít k hádce, která následně vyústila pobodáním jednoho z nich. Zraněným je 46letý muž, kterého ve vážném stavu, s několika bodnými ranami, převezli záchranáři do FN Motol, kde je hospitalizovaný.

Ihned po incidentu byli zadrženi dva muži ve věku 39 a 60 let. Oba jsou v současné době umístěni v policejní cele a dnešního dne budou probíhat potřebné procesní úkony, tedy jejich výslechy a výslechy dalších zúčastněných osob a svědků, a současně další šetření k objasnění okolností celého incidentu. 

V dané věci zahájili krajští kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu podle § 140 odst. 1 trestního zákoníku. Vzhledem k tomu, že zatím probíhá prověřování celé věci, nebyla zatím obviněna žádná konkrétní osoba.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
24. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem