Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE: Kriminalisté pátrají po zmizelém taxikáři

Naposledy byl viděn v pondělí časně ráno. 

V úterý v podvečerních hodinách jsme přijali oznámení o pohřešování devětadvacetiletého muže, který se živí jako řidič taxislužby v Praze.
Celý případ si okamžitě převzali detektivové prvního oddělení pražského krajského ředitelství a usilovně na něm pracují. Muž byl naposledy spatřen v pondělí v časných ranních hodinách v Praze 6. Od té doby o něm nemají jeho blízcí žádnou informaci.
 
Podle prvotních informací od kriminalistů se ještě v pondělí večer pohyboval na území České republiky. Detektivové nevylučují ani variantu jeho soukromé cesty do zahraničí. Ta však nebyla do současné doby potvrzena, a také toho důvodu jsme požádali sousední státy o spolupráci při pátrání.
 
Mladík se živí jako taxikář a používá osobní motorové vozidlo tovární značky Fiat Dublo s registrační značkou 2SX 8818.
 
Pohřešovaný je vysoký 170 až 175 centimetrů, střední postavy. Má hnědé vlasy a hnědé oči. Zvláštním znamením je jizva na břiše a jizva na čele. Má mateřská znaménka na levém a pravém předloktí a kožní defekt na pravém a levém lýtku vpředu.
 
Touto cestou žádáme širokou veřejnost o poskytnutí informací, které by mohly vést k vypátrání jeho pobytu nebo pohybu. V příloze této zprávy jsou přiloženy fotky typu vozidla, kterým pohřešovaný jezdil.
 
Informace přijmou kdykoliv operátoři tísňové linky 158 nebo policisté na kterékoliv služebně Policie ČR.
 
AKTUALIZACE KE DNI 12. 7. 2014, 09:00 hod.
 
Hledaný devětadvacetiletý taxikář se v průběhu noci ozval svým blízkým a sdělil, že odjel do Francie. Detektivové tak okamžitě prostřednictvím Interpolu začali pracovat na ověření jeho totožnosti. V současné chvíli tedy ještě nemáme oficiálně potvrzeno, že se skutečně jedná o pohřešovaného muže, ale s největší pravděpodobností tomu tak bude.To, proč odjel a nedal svým blízkým jedinou zprávu, bude předmětem dalšího prověřování. Hledaný by měl být zdráv a bez jakékoliv jiné újmy.
 
AKTUALIZACE KE DNI 13. 7. 2014, 17:45 hod.
 
Kriminalistům se již podařilo ověřit totožnost devětadvacetiletého muže, po kterém bylo od úterního večera vyhlášeno pátrání. Bezprostředně po návratu do České republiky detektivové po provedených úkonech potvrdili, že se jedná skutečně o pohřešovaného muže. K důvodům jeho jednání se v současné chvíli nebudeme blíže vyjadřovat, jelikož je to předmětem dalšího prověřování kriminalistů. Muž do ciziny odcestoval dobrovolně, je zdráv a nebyl na něm spáchán žádný trestný čin.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 13. 7. 2014
Odkazy do noveho okna

Fiat Dobló 1

Fiat Dobló 1 

Detailní náhled

Fiat Dobló 3

Fiat Dobló 3 

Detailní náhled

Fiat Dobló 4

Fiat Dobló 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem