Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté pátrají po neznámém žháři

BEROUNSKO - Veřejnost žádají o pomoc. 

Dne 20.3.2014 vnikl zatím neznámý pachatel do objektu autodílny v areálu podniku v obci Kotopeky. Násilným způsobem ze zadní strany autodílny vypáčil okno, poté vnikl dovnitř, kde za pomoci dosud nezjištěného akcelerantu úmyslně založil požár. Ten se následně rozšířil po celém objektu. Následkem požáru došlo k poškození samotného objektu autodílny a uvnitř zaparkovaných osobních motorových vozidel určených k přestavbě na závodní speciály. Způsobená škoda dosahuje částky téměř pěti milionů korun. Požár byl na linku 112 nahlášen dne 20. 3. 2014 v 06.18 hod. Na místě zasahovaly čtyři hasičské jednotky, dvě profesionální a dvě dobrovolné.
Kriminalisté mají k dispozici kamerový záznam, který zachytil pachatele v době založení požáru. Z taktických důvodů ho zatím nebudou zveřejňovat. Na místo činu byli povoláni dva speciálně vycvičení policejní psi. Jeden na vyhledávání akcelerantů a druhý na vyhledávání stop.
Po neznámém pachateli policisté intenzivně pátrají a žádají občany, aby jakékoliv poznatky vedoucí k jeho ztotožnění sdělili kriminalistům v Berouně nebo na linku 158.
 
 berounsky.denik.cz/pozary/v-kotopekach-horela-lakovna-pozar-byl-zalozeny-umyslne-20140320.html

stredocesky-kraj.5plus2.cz/pozar-autolakovny-s-auty-za-20-milionu-d8u-/beroun.aspx

praha.idnes.cz/pozar-autolakovny-s-auty-za-20-milionu-d8u-/praha-zpravy.aspx

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun

 

 

vytisknout  e-mailem