Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kriminalisté obvinili muže z dvojnásobné vraždy

KRAJ – Muži obviněnému ze zvlášť závažného zločinu vraždy hrozí až výjimečný trest. 

V pondělí 27. července jsme prostřednictvím linky 158 přijali oznámení od náhodného svědka, který nás upozornil na nález těla ženy v katastru Rovenska pod Troskami. Zjistili jsme, že se jedná o pohřešovanou 35letou ženu z Jablonecka, která zmizela v sobotu 25. července po návštěvě restaurace v centru Rovenska.

Tělo další mrtvé ženy nalezl opět náhodný svědek na jezu řeky Jizery v Turnově ve středu 5. srpna.  V tomto případě se jednalo o 39letou ženu ze Semilska.

Vzhledem k tomu, že k událostem došlo za nejasných okolností,  a nebylo  možné vyloučit cizí zavinění na smrti obou žen, převzali si jejich prověřování kriminalisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Ti po nashromáždění potřebných důkazů oba případy kvalifikovali jako zvlášť závažný zločin vraždy a dne 5. srpna v odpoledních hodinách zadrželi 42letého muže z Kutnohorska, kterého z jejich spáchání podezřívají.


Ve čtvrtek 6. srpna vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Libereckého kraje obvinil zadrženého 42letého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy obou žen.  Obviněnému tak v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozpětí od patnácti do dvaceti let nebo trest vyjímečný.

7. srpna 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem