Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté objasnili vloupání do prodejen s potravinami

RAKOVNICKO – Nyní jim hrozí jeden až pět let za mřížemi. 

Policisté z rakovnického Územního odboru policie za celý červen přijali šest oznámení o vloupání do prodejen s potravinami. Nyní je tomu konec.

Rakovničtí kriminalisté zahájili 4. srpna 2017 trestní stíhání dvou mužů ve věku 54 a 56 let, kteří pochází z Ústeckého kraje.

Oba dva muži jsou obviněni ze spáchání pokračujícího přečinu krádež a pokračujícího přečinu poškození cizí věci, a to ve formě spolupachatelství dílem ve stádiu dokonaného trestného činu a dílem ve stádiu pokusu.

Oba obvinění muži se trestných činů dopustili tím, že úmyslným jednáním se společně domluvili na vloupání do různých prodejen s potravinami, kdy měli úmysl si přisvojit cizí věci. Oba se společně vloupali do objektů vypáčením zámků a dveří.

K trestné činnosti obou obviněných docházelo nejméně od února do srpna letošního roku, kdy se jim podařilo vloupat se do 22 prodejen s potravinami, a to jak na Rakovnicku, tak i v jiných okresech a krajích. Na Rakovnicku se během června vloupali do 6 prodejen s potravinami.

Obvinění se zaměřili v prodejnách na krádež cigaret a jiných tabákových výrobků. Pokladny s finanční hotovostí také nenechali prázdné.

Odcizené zboží prodali jiným osobám a o zisk, získaný trestnou činností, se společně rovným dílem rozdělili.

Každý z obviněných způsobil trestnou činností škodu na odcizení za téměř půl milionu korun a škodu na poškození přes sto tisíc korun.

Oběma hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.

nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
15. srpna 2017

vytisknout  e-mailem