Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kriminalisté objasnili tři případy vloupání do objektů

SEVERNÍ PLZEŇSKO - Obviněný osmatřicetiletý muž se mohl dopustit přečinu krádeže v souběhu s porušováním domovní svobody a poškození cizí věci. 

Kriminalisté z územního odboru Plzeň-venkov prověřovali následující případy vloupání do objektů na severním Plzeňsku.
1. V prvním případě se pachatel na přelomu roku vloupal do rekreační chaty v obci Dolany. Nejprve vypáčil vchodové dveře, a když se mu podařilo dostat do objektu, odcizil televizor, žehličku, vysavač a další elektroniku, dále velké množství pánského a dámského oblečení a různé druhy obuvi. Způsobená škoda odcizením se vyšplhala na téměř 25.000 korun.
2. V druhém případě se pachatel na začátku ledna vloupal po vypáčení plastového okna a následném rozbití skleněné výplně do budovy tělovýchovné jednoty v obci Druztová. V prostoru restaurace odcizil větší množství krabiček cigaret různých značek a kovové mince. Svým jednáním způsobil na odcizení škodu za téměř 7.500 korun a na poškození ve výši 2.000 korun.
3. Poslední případ pak prověřovali kriminalisté v obci Zruč, kde se pachatel po vypáčení vchodových dveří vloupal do rodinného domu, ze kterého odcizil láhve s pivem, satelitní přijímač, 12 lahví lihovin a větší množství potravin. V tomto případě byla způsobena škoda odcizením za více jak 7.000 korun a poškozením ve výši 3.000 korun.
Kriminalisté ve všech případech provedli ohledání místa činu a zajistili stopy. V průběhu prověřování se jim podařilo zjistit typ vozidla, kterým se mohl pachatel pohybovat. V jednom případě pak pomohla i svědecká výpověď. Intenzivním šetřením kriminalisté ustanovili podezřelou osobu. Policejní komisař územního odboru Plzeň-venkov pak dne 5.4.2017 zahájil trestní stíhání 38letého muže ze severního Plzeňska pro přečin krádeže v souběhu s přečinem porušování domovní svobody a přečinem poškození cizí věci.

por. Mgr. Markéta Fialová
21. dubna 2017
 

vytisknout  e-mailem