Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté objasnili šest případů loupežných přepadení

BEROUNSKO – Na svědomí je měl 39letý muž. 

Od měsíce března letošního roku se berounští kriminalisté zabývali případy loupežných přepadení, ke kterým docházelo převážně na území města Beroun. Při prvním loupežném přepadení si pachatel vybral sazkovou kancelář v Berouně. Po příchodu do vnitřních prostor začal obsluhu ohrožovat nožem, který držel v ruce a pod pohrůžkou násilí si vynutil vydání finanční hotovosti. Poté své jednání opakoval zhruba po měsíci, kdy si celkem čtyřikrát vybral tu stejnou sazkovou kancelář, v jednom případě prodejnu tabáku v obci Králův Dvůr a také prodejnu potravin v Berouně. Scénář jeho přepadení byl pokaždé stejný. Způsobil škodu ve výši desítek tisíc korun.

Kriminalisté se těmito případy intenzivně zabývali, vyhodnocovali kamerové systémy, zjišťovali poznatky z okolí a učinili taková opatření, díky kterým se jim nakonec podařilo zjistit totožnost podezřelého. Před provedením jeho sedmého loupežného přepadení, kdy se chystal opět zaútočit na obsluhu té stejné sazkové kanceláře, muže zadrželi přímo před touto pobočkou. U muže zajistili pistoli a nůž. U pistole bylo zjištěno, že se jedná o atrapu.

39letý muž se kriminalistům doznal ke všem těmto loupežným přepadením. Muž nepochází z našeho okresu. Pobýval zde na jedné z ubytoven. V minulosti byl souzen za hospodářskou trestnou činnost. Motivem jeho činů měly být finanční potíže a také to, že neměl na placení alimentů.

V současné době je stíhán vazebně a v případě odsouzení mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
15. srpna 2017

vytisknout  e-mailem