Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté objasnili sérii vloupání do garáží a sklepů ve Zlíně

ZLÍNSKO: Pachatelem je známý recidivista. 

Celkem 16. Takový je počet sklepů, garáží, zahradních domků a vozidel ve Zlíně, které svou nezvanou návštěvou obdařil za pouhý měsíc devětatřicetiletý recidivista ze Zlína. Kriminalisté ho obvinili z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. V případě odsouzení mu díky výši způsobené škody a jeho bohaté trestní minulosti hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Z posledního z celkem třinácti vykonaných trestů majetkové povahy se recidivista vrátil začátkem února letošního roku. Poprvé se vloupal do garáže rodinného domu v Malenovicích hned 14. března a v krádežích pokračoval téměř denně. Kriminalisté se zaměřili na lokality, v nichž se lupič pohyboval, a narazili na něj záhy po jeho posledním vloupání do osobního vozidla ve Zlíně, před půlnocí 16. dubna. Protože ho dobře znali, prohlédli si místo jeho bydliště a našli tam některé z odcizených věcí.

Ze dvou vozidel, čtyř zahradních domků, tří garáží a sedmi sklepů na různých místech ve Zlíně a Malenovicích odcizil předměty za téměř sedmdesát tisíc korun, škoda poškozením se vyšplhala na více než třicet šest tisíc korun. Bral zejména nářadí, ale také jízdní kola nebo alkohol. Odcizené věci prodával náhodně cizím lidem a utržené peníze utratil za drogy, případně za hru na automatech. Ke všem vloupáním se přiznal.

23. dubna 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem