Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté objasnili loňský případ loupežného přepadení pětapadesátileté ženy ve Voticích

BENEŠOVSKO – Pachatelem je teprve devatenáctiletý cizinec, kterého vydala jeho země k trestnímu stíhání do České republiky. Na rozhodnutí soudu nyní čeká ve vazbě. 

Policisté služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Středočeského kraje vedou v současné době trestní stíhání proti teprve devatenáctiletému cizinci, který je důvodně podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Loni v únoru totiž ve Voticích na Benešovsku přepadl pětapadesátiletou ženu, kterou několikrát udeřil pěstí do obličeje, až upadla na zem. Tam ji udeřil ještě několikrát. Poté jí vytrhl kabelku s penězi, mobilním telefonem a platební kartou, ze které se následně pokoušel vybrat finanční hotovost. Napadená žena utrpěla poranění, která si vyžádala urgentní lékařské ošetření s nutností hospitalizace v nemocnici a další dlouhotrvající léčbu. Obviněný cizinec je nyní ve vazbě a čeká ho soud. Pokud bude uznán vinným, mohl by za mřížemi strávit 5 až 12 let.

Obyvateli Voticka tento případ nezvyklý svou brutalitou velmi otřásl. Mezi lidmi se začala šířit panika a informace o dalších přepadeních, které se naštěstí nezakládaly na pravdě. Událostí se velmi intenzivně začali zabývat benešovští kriminalisté. Ti pečlivě vyhodnotili všechny stopy, poznatky a informace, které je nakonec dovedly ke konkrétní osobě. Šlo o teprve devatenáctiletého cizince, který se v době činu ve Voticích zdržoval. V okamžiku, kdy na něj padlo podezření, už byl ale mimo území České republiky. Poté, co kriminalisté zjistili, že by měl být zpět ve své vlasti, požádali justiční orgány o vydání Evropského zatýkacího rozkazu na jeho osobu. Na tomto základě byl koncem ledna tohoto roku zadržen a vydán do České republiky k trestnímu stíhání.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
7. března 2019

vytisknout  e-mailem