Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kriminalisté na Andělu

Od ledna 2022 působí na Andělu a v přilehlém okolí nová skupina kriminalistů, která se zaměřuje na odhalování a potírání pouliční a drogové kriminality. 

Touto skupinou jsou kriminalisté 10. oddělení odboru obecné kriminality druhého policejního obvodu pod názvem Pracovní skupina Anděl, jenž se nechali inspirovat týmem Krystal. Kriminalisty této pracovní skupiny je dlouhodobě monitorována situace v okolí metra Anděl, především v ulicích Nádražní, Plzeňská, Bozděchova a Stroupežnického, dále u obchodního centra Nový Smíchov a v parcích Na Skalce a Mrázovka. Všude tam, kde byl zjištěn zvýšený pohyb osob bez domova, uživatelů návykových látek, osob pod značným vlivem alkoholu a dalších osob pohybujících se v jejich společnosti.

V rámci působení této skupiny kriminalistů bylo v popsané lokalitě v souvislosti s odhalováním a potíráním pouliční a drogové kriminality od začátku roku 2023 do poloviny měsíce dubna mimo jiné zjištěno na dvacet trestných činů spojených s držením nebo distribucí návykových látek a odhaleno přes čtyřicet přestupků na úseku návykových látek, které byly řešeny blokově na místě.

Odhalování této trestné činnosti je problematické především z hlediska zajišťování důkazních prostředků. Kriminalisté při odhalovaní a potírání pouliční kriminality pracují nejen s rozsáhlou osobní a místní znalostí v dané oblasti, ale také se získanými informacemi, které vedou k osobám dealerů drog.

Mimo tuto skupinu dohlíží na danou lokalitu také uniformované hlídky policistů a to jak v rámci výkonu služby, tak ve zvýšeném výkonu.

por. Mgr. Jan Rybanský – 26. duben 2023

KRPA.nabor@pcr.cz.pngKRPA.nabor@pcr.cz.png

vytisknout  e-mailem