Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kriminalisté již rozklíčovali incident v semilské prodejně

SEMILSKO - Na Riegrově náměstí došlo 19. března 2020 v souvislosti s novým nařízením vlády k incidentu mezi zákazníkem a prodávajícím. Obviněny byly nakonec tři osoby. 

V souvislosti s krizovou situací v České republice nařídila vláda, že od 19. března  budou obchody s potravinami, ale také drogerie, lékárny a pošty, budou mezi 10. a 12. hodinou vyhrazeny pro nakupující starší 65 let. Vedení některých prodejen se rozhodlo na toto dodržování nařízení dohlédnout. U některých obchodů stál u vstupních dveřích do prodejny jejich zaměstnanec, který měl dohlížet na to, jaké osoby do prodejny chodí.

Tak tomu bylo i v prodejně na Riegrově náměstí v Semilech. Kolem půl jedenácté hodině dopolední přišel do obchodu muž, kterému skutečně bylo přes 65 let,  s rouškou přes ústa, a který se zaměstnanci prodejny jevil jako osoba mladší 65 let. Zaměstnanec tedy muže upozornil na dané nařízení. Zabránil muži v samotném vstupu do prodejny. Muž se zaměstnanci prodejny snažil prokázat svým občanským průkazem, což vedlo ke vzájemné vyhrocené situaci a následnému fyzickému napadení zákazníka ze strany zaměstnance, přičemž mu druhá zaměstnankyně vytrhla silou z ruky mobilní telefon. Poté se do konfliktu zapojil ještě i další zaměstnanec prodejny, který také zákazníka fyzicky napadl. 

Policisté přivolaní na místo vyčkali zprvu na příjezd rychlé záchranné služby. Ta následně odvezla zraněného zákazníka na ošetření do nemocnice v Jilemnici. Policisté ztotožnili všechny účastníky incidentu a také svědky a dále zajistili kamerové záznamy z prodejny. Případem se dále zabývala služba kriminální policie a vyšetřování Semily. Následně kriminalisté provedli výslechy účastníků incidentu i svědků a vyhodnotili kamerové záznamy. 

Na základě vyhodnocených kamerových záznamů, provedení výslechů  svědků, provedených šetření na místě, zahájil policejní komisař  trestní stíhání celkem tří osob, všechny pocházející ze Semilska. A to 29leté ženy, která se zmocnila mobilního telefonu, ze spáchání zločinu loupeže, dále 27letého muže obviěného ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví a dále 37letého muže obviěného ze spáchání přečinu výtržnictví. 

Mladé ženě hrozí za spáchání zločinu loupeže trest odnětí svobody od dvou do deseti let, 27letému muži hrozí až tříletý trest vězení a 37letého muže soud může poslat až na dva roky za mříže.
Kriminalisté se však případu i nadále věnují a dále prověřují, zda se nedospustil protiprávního přestupkového jednání i samotný napadený zákazník. 
 

2. 4. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem