Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté dopadli zloděje vozidel Škoda Octavia

ZLÍNSKÝ KRAJ: Skupina má na svědomí několik desítek krádeží. 

Výbornou práci odvedli kriminalisté ze Zlína společně s kriminalisty ze Vsetína a Kroměříže specializující se na odhalování trestné činnosti na úseku krádeží motorových vozidel, když odkryli skupinu osob, která se zaměřovala na krádeže aut zn. Škoda Octavia. Podezřelí mají na svědomí krádeže desítek vozidel se škodou nejméně 2 miliony korun. Hlavní organizátor je stíhán vazebně.

Realizaci na úseku autokriminality spustili kriminalisté uplynulou neděli dopoledne, když zadrželi na několika místech ve Valašském Meziříčí čtyři muže a jednu ženu ve věku od 27 do 43 let. Tři muže, mezi nimiž byl i čtyřiatřicetiletý hlavní organizátor krádeží, zadrželi policisté ze zásahové jednotky v průmyslovém objektu přímo při demontáži Škody Octavie, kterou podezřelí odcizili v ten den ráno ve Zlíně. Po čtyřech hodinách od krádeže tak bylo vozidlo už částečně rozebrané na náhradní díly. Dalšího muže a ženu zadrželi kriminalisté z našeho krajského ředitelství v místě jejich bydliště.

Následovalo několik domovních prohlídek a prohlídek nebytových prostor ve Valašském Meziříčí, při kterých kriminalisté zajistili řadu důkazního materiálu, včetně dílů z odcizených vozidel a také zařízení a nástroje sloužící k násilnému vniknutí a k následnému odcizení vozidel. 

Skupina osob má od počátku letošního roku na svědomí několik desítek krádeží aut a pokusů krádeží nejenom ve Zlínském kraji  - v okresech Vsetín, Zlín a Kroměříž, ale také v kraji Moravskoslezském a Olomouckém. Škoda byla prozatím vyčíslena na 2 miliony korun. Podezřelí se vydávali krást v nočních hodinách a zaměřovali se především na Škody Octavie dvojkové a jedničkové řady. Odcizená auta končila v průmyslovém objektu ve Valašském Meziříčí, který si muž, jenž celou skupinu řídil, společně se svojí přítelkyní za tímto účelem pronajal. Tam pak vozidla s dalšími prověřovanými osobami v co nejkratším čase demontovali a náhradní díly prodávali. 

Čtyřiatřicetiletého muže z Valašského Meziříčí už kriminalisté obvinili z trestného činu krádeže. V případě prokázání viny pachateli hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Vyšetřovatel podal podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval. Obviněný už byl v minulosti za krádeže vozidel trestán odnětím svobody, z pětiletého výkonu trestu se vrátil v roce 2014. Ostatní zadržení muži, včetně přítelkyně obviněného, jsou prověřováni na svobodě.  

Vyšetřování této série krádeží vozidel dále pokračuje, kriminalisté se případu nadále intenzivně věnují.

6. října 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková  

                                                                                              

Odkazy do noveho okna

krádeže vozidel ve VM

krádeže vozidel ve VM 

Detailní náhled

krádeže vozidel ve VM

krádeže vozidel ve VM 

Detailní náhled

krádeže vozidel ve VM

krádeže vozidel ve VM 

Detailní náhled

krádeže vozidel ve VM

krádeže vozidel ve VM 

Detailní náhled

krádeže vozidel ve VM

krádeže vozidel ve VM 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem