Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kriminalisté dopadli „postrach“ žen z Prahy 10

Detektivové krajského ředitelství policie hlavního města Prahy dopadli dva mladé muže, kteří mají na svědomí sérii znásilnění.  

Před více než rokem znepokojila veřejnost zpráva o násilníkovi, který přepadával dívky a ženy na Praze 10. Kriminalistům se podařilo shromáždit dostatečné množství stop, které nakonec směřovaly překvapivě ne k jednomu, ale ke dvěma podezřelým. Ti byli poté obviněni z trestného činu znásilnění v sedmi případech, i když toto číslo nemusí být konečné, a dále z trestných činů omezování osobní svobody a výtržnictví. Oba muži přepadávali ženy především v okolí metra Skalka, vlakového nádraží Hostivař a Uhříněves, Zahradního města, Chodova a Hostivaře. V průběhu vyšetřování se ukázalo, že se obvinění velmi dobře znají. Přestože si vybírali podobné typy obětí, páchali trestné činy nezávisle na sobě.
 
Jedná se drogově závislého dvaadvacetiletého a sedmadvacetiletého muže. Oba mají velmi blízký vztah k Praze 10 a díky místní znalosti měli možnost své útoky plánovat. Obvinění muži byli již v minulosti soudně trestáni.
 
pprap. Eva Krausová - 19. 11. 2014

vytisknout  e-mailem