Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli pachatele sexuálního útoku

TŘEBÍČSKO: Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu 

Třebíčským kriminalistům se podařilo rychle dopadnout muže, který se o uplynulém víkendu dopustil v Třebíči sexuálního útoku vůči mladé ženě. Policejní komisař zahájil trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu.

V neděli 18. srpna přijali policisté před jednou hodinou v noci na tísňové lince 158 oznámení o sexuálním útoku spáchaném na mladé ženě v Třebíči v lokalitě, kde v tu dobu probíhala kulturní akce. Neznámý útočník ženu napadl, když se vzdálila do prostoru za prodejní stánek, kde zůstala osamocená. Zezadu ji držel a osahával. Napadená žena se aktivně bránila a snažila se muži vysmeknout, což se jí po chvíli vzhledem k  intenzitě jejího odporu podařilo. Ze sevření muže se vyprostila a utekla. Pachatel poté lokalitu okamžitě opustil.

Vyděšená a značně rozrušená mladá žena požádala o pomoc náhodné lidi, kteří se v okolí v tu dobu nacházeli, a své kamarádky, kteří jí poskytli oporu a přivolali policisty. Na místo ihned vyjely policejní hlídky. Policisté napadené ženě zajistili bezpečí a zjistili veškeré dostupné informace k popisu pachatele, po kterém začali v lokalitě ihned pátrat.

Prověřování závažného mravnostního činu převzali kriminalisté územního odboru Třebíč. Provedli operativní šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro vypátrání podezřelého muže, shromažďovali a vyhodnocovali získané poznatky. Intenzivní prověřování bylo v krátké době zakončeno úspěchem, kriminalistům se podařilo získat poznatky k podezřelému muži a v pondělí ho dopadli.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže z Třebíčska. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění,“ řekl npor. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že obviněný muž v minulosti nebyl soudně trestán.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchaný trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů Milan Špaček.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

21. srpna 2019

vytisknout  e-mailem