Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli pachatele krádeží vozidel

PELHŘIMOVSKO: Muži hrozí až pětiletý trest odnětí svobody 

Pelhřimovští kriminalisté objasnili krádeže dvou dodávkových a dvou osobních motorových vozidel, ke kterým došlo během loňského roku a začátkem letošního roku na Pelhřimovsku. Pachatel svým jednáním způsobil škodu kolem dvou set padesáti tisíc korun. Kriminalisté v souvislosti s touto trestnou činností zadrželi čtyřicetiletého muže z Prahy. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. Muž byl obviněn ze spáchání přečinů krádeže.

Čtyřicetiletý muž je obviněn z toho, že na začátku března roku 2016 se v nočních hodinách na parkovišti v ulici Družstevní v Pelhřimově pokusil odcizit automobil Ford Transit, který následně na místě zanechal po zjištění, že vozidlo má jiný typ motoru, než který chtěl. Ještě té noci o několik hodin později na ulici Nádražní v Pelhřimově odcizil dodávkový automobil Ford Transit. Vozidlo následně zanechal v Kamenici nad Lipou, neboť se mu nelíbil jeho technický stav. Z odcizeného vozidla si však odnesl elektrickou brusku a vodní tlakový čistič.

Dále je muž obviněn z krádeže dvou automobilů Škoda Octavia, ke kterým došlo v lednu letošního roku. K prvnímu případu krádeže došlo v polovině ledna na ulici Arch. Janáka v Pelhřimově. K druhé krádeži vozidla došlo koncem ledna na ulici Za Kulturním domem v Kamenici nad Lipou.

Ve všech případech policisté provedli důkladné ohledání místa činu, zajistili stopy a vše zadokumentovali. Intenzivním prověřováním se kriminalistům na základě získaných informací a vyhodnocených stop podařilo pachatele odhalit. Kriminalisté muže vypátrali a zadrželi na Pelhřimovsku. Dále u muže zajistili část odcizených věcí a věcí, u kterých je předpoklad, že pocházejí z trestné činnosti. „Čtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže“, uvedl npor. Mgr. Bc. Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Čtyřicetiletý muž se v minulosti dopustil různorodé trestné činnosti.

„Obviněnému čtyřicetiletému muži hrozí za takovou trestnou činnost trest odnětí svobody až na pět let“, dodal vedoucí pelhřimovských kriminalistů Luboš Jakoubek.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

30. října 2017

vytisknout  e-mailem