Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli muže, který distribuoval drogy

JIHLAVSKO: Muž je obviněn ze spáchání trestného činu 

Kriminalisté jihlavského územního odboru byli opět velmi úspěšní a dopadli muže, který na Jihlavsku distribuoval pervitin. Drogy prodával dalším mladým lidem. Podezřelého muže kriminalisté zadrželi minulý týden v obci na Třešťsku. Při domovní prohlídce zajistili kriminalisté desítky gramů pervitinu a dále marihuanu. Jednadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestného činu.

Distributora drog kriminalisté vypátrali na základě jejich velmi dobré operativní činnosti. Odhalování drogové kriminality je pro jihlavské kriminalisty dlouhodobě prioritou a při pátrání po osobách, které vyrábějí nebo distribuují drogy, jsou dlouhodobě velmi úspěšní.

Jednadvacetiletého muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi kriminalisté minulý týden. Mladého muže dopadli v dopoledních hodinách v obci na Třešťsku, kde v současné době bydlí. Kriminalisté ho zadrželi a v bytě provedli domovní prohlídku. „Zajistili jsme přibližně šedesát gramů krystalické látky a přes 400 gramů marihuany,“ řekl npor. Ing. Bc. Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Zajištěné drogy budou podrobeny zkoumání na odborném policejním pracovišti. Zadrženého muže kriminalisté odvezli na oddělení policie v Jihlavě, kde byl umístěn do policejní cely.  

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů jeho trestní stíhání. „Jednadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů Radomír Němec. Obviněný muž je ze Znojemska a v současné době žije na Jihlavsku, v minulosti ještě nebyl soudně trestán.

Muž je obviněn z toho, že prodával dalším mladým lidem ve věku kolem dvaceti let pervitin. Distribuoval také marihuanu, kterou zájemcům předával za peníze nebo ji poskytoval zdarma k okamžitému užití. Drogy zájemcům předával zejména v obci, kde v současné době bydlí, dále v Třešti a také na Jindřichohradecku. Pervitin a marihuanu přechovával v bytě. Při zákroku, který provedli kriminalisté minulý týden, zajistili desítky gramů pervitinu a několik stovek gramů marihuany.

Obviněný muž byl po provedení všech nezbytných procesních úkonů ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

Obviněnému muži hrozí za spáchaný trestný čin trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

11. prosince 2017

vytisknout  e-mailem