Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli distributora pervitinu

TŘEBÍČSKO: Muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů 

Kriminalisté třebíčského územního odboru vypátrali a zadrželi muže, který v Hrotovicích distribuoval pervitin. Při domovní prohlídce zajistili marihuanu, kterou muž přechovával v domě. Čtyřiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů.

Muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti dopadli kriminalisté v úterý 19. února v Hrotovicích. Vypátrali ho na základě výborné operativní činnosti. Podezřelého muže kriminalisté zadrželi v dopoledních hodinách v rodinném domě, kde bydlí. Zadrženého muže policisté odvezli na oddělení policie, kde byl umístěn do policejní cely. V rodinném domě provedli kriminalisté domovní prohlídku, při které zajistili několik desítek gramů marihuany. Drogu muž ukrýval na různých místech v domě. Marihuanu kriminalisté zajistili a bude podrobena expertize na odborném policejním pracovišti.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání muže. „Čtyřiatřicetiletý muž z Třebíčska byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ řekl npor. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž je sám uživatelem drog, v minulosti ještě nebyl soudně trestán.

Muž byl obviněn z toho, že přibližně od loňského podzimu distribuoval pervitin dalším lidem a dále v místě svého bydliště přechovával marihuanu. Odběratelé mu za pervitin někdy platili, občas jim ji obviněný muž poskytl zdarma, směnil za nějakou věc nebo předal za protislužbu, jako třeba provedení domácích prací. Pervitin distribuoval dalším lidem v místě svého bydliště nebo jiném místě v Hrotovicích.

Čtyřiatřicetiletý muž byl po provedení všech nezbytných úkonů ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za drogovou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal npor. Milan Špaček.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

22. února 2019    

vytisknout  e-mailem