Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli distributora pervitinu

TŘEBÍČSKO: Muž byl obviněn ze spáchání trestného činu 

Kriminalisté třebíčského územního odboru zadrželi minulý týden muže, který distribuoval pervitin. Obviněn byl ze spáchání zvlášť závažného zločinu. Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti za drogovou trestnou činnost již soudně trestán. V nedávné době si odpykal trest odnětí svobody, po propuštění z věznice se ale v krátké době začal opět věnovat drogové trestné činnosti.

Podezřelého muže se kriminalistům podařilo vypátrat na základě jejich výborné operativní činnosti. Třicetiletého muže ze Žďárska zadrželi v pátek 16. října v ranních hodinách v Třebíči. Jeho další cesta směřovala na třebíčské oddělení policie, kde byl umístěn do policejní cely. V rámci prověřování případu zajistili kriminalisté krystalickou látku, kterou muž jednomu ze zájemců prodal.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání zadrženého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl npor. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti za drogovou trestnou činnost opakovaně odsouzen, naposledy byl potrestán čtyřletým trestem odnětí svobody, který si odpykal letos v květnu, zkušební dobu má přitom uloženou až do roku 2023. Trvalo ale jen pár dní od doby, kdy opustil brány věznice, a opět se začal dopouštět drogové trestné činnosti.

Třicetiletý muž je obviněn z toho, že přibližně od června distribuoval na Třebíčsku dalším lidem pervitin. Drogy muž poskytoval zejména v Třebíči a Jemnici. Za pervitin mu zájemci platili, někdy jim drogy poskytl zdarma.

Obviněný muž byl po provedení všech nezbytných úkonů ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů.

V letošním roce odhalili třebíčští kriminalisté do konce září již 31 drogových trestných činů. Jejich cílem jsou pachatelé, kteří drogy vyrábějí, distribuují či přechovávají. 

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

20. října 2020   

vytisknout  e-mailem