Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli distributora drog

JIHLAVSKO: Muž byl obviněn z trestného činu 

Kriminalisté jihlavského územního odboru dopadli muže, který distribuoval pervitin. Jeho zadržení proběhlo minulý týden na dálničním přivaděči, když cestoval ve směru do Jihlavy taxíkem z Prahy. Kriminalisté zajistili několik desítek gramů krystalické látky. Muž skončil v policejní cele a čelí obvinění z trestného činu. Za drogovou trestnou činnost mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. 

Dopadnout podezřelého muže se jihlavským kriminalistům podařilo na základě jejich velmi dobrého operativního šetření. V úterý 25. října proběhl zákrok, při kterém spolupracovali s policejní Speciální jednotkou Dukovany. Ve večerních hodinách jel podezřelý muž jako spolujedoucí ve vozidle taxislužby po dálničním přivaděči směrem na Jihlavu. Automobil policisté zastavili a podezřelého muže zadrželi. Dále směřoval na policejní oddělení, kde byl umístěn do cely. Kriminalisté provedli prohlídku vozidla Audi. Zajistili krabičku s krystalickou látkou o hmotnosti přibližně čtyřicet gramů, látka bude podrobena další odborné expertíze. 

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání sedmatřicetiletého muže z Mladoboleslavska. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž je sám uživatelem drog. V minulosti byl již opakovaně soudně trestán, převážně za majetkovou trestnou činnost. Odpykal si i nepodmíněné tresty odnětí svobody, naposledy byl odsouzen letos na jaře.  

Muž je obviněn z toho, že přibližně od jara distribuoval dalším lidem pervitin. Drogami zásoboval osoby zejména na různých místech Jihlavska a dále také na Třebíčsku. Za pervitin mu odběratelé platili, někdy drogy poskytoval zdarma nebo výměnou za jiné věci. 

Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

2. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem