Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kriminalista neváhal a naplnil motto POMÁHAT A CHRÁNIT

LOUNSKO – Při nákupu v jednom z lounských obchodů nalezl peněženku a postaral se o zdárný návrat k právoplatné majitelce. 

Předminulý týden v pátečních odpoledních hodinách kriminalista z lounského Oddělení obecné kriminality při nákupu v jednom z lounských obchodů s potravinami zpozoroval u pokladny ležící peněženku červené barvy, která postrádala svého majitele. Aby se nedostala do nepovolaných rukou, započal veškeré úkony pro úspěšné navrácení i s obsahem platebních karet, dokladů a nezanedbatelné finanční hotovosti.

Uvědomil si, že tuto specifickou peněženku pravděpodobně viděl u jedné ze zákaznic, jenž byla před malým momentem ve frontě k zaplacení. Proto vyběhl před obchod, kde spatřil ženu, která dle jeho mínění právě tuto peněženku měla u pokladny. Dámu ve shonu oslovil, prokázal svou příslušnost k policii a sdělil jí důvod jejich setkání. Dotázal se, zda ji nechybí jedna z důležitých věcí. Načež dotyčná odpověděla, že ji chybí červená peněženka. Strážce zákona se proto dotázal, zda by jí nevadilo, kdyby se ujistil, a to kontrolou dokladu totožnosti, jenž dámská peněženka obsahuje. Oslovená žena poskytla součinnost a totožnost společně ověřili. Právoplatná majitelka červené peněženky chtěla policistovi předat finanční odměnu jako nálezné. Policista jakoukoliv odměnu odmítl s tím, že pouze vykonává motto své služby - POMÁHAT A CHRÁNIT.  

Tentokrát skutečný příběh dopadl dobře, ale již několikrát jsme informovali, že nález ať už příruční tašky nebo peněženky někdo zneužil ve svůj prospěch. Z tohoto důvodu apelujeme, aby občané i ve velkém nákupním shonu nezapomínali na svůj majetek. Můžete si také přečíst preventivní rady, jak chránit svůj majetek.

26. února 2024
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem