Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM - Vloupání do prodejny a řidič pod vlivem drog. 

Krásnobřezenští policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 37letému muži pro trestný čin Krádeže a Poškození cizí věci. Podezřelý se minulý týden v ranních hodinách po rozbití výlohy vloupal do obchodu se sportovním zbožím. Z tohoto obchodu následně odcizil vystavené horské kolo TREK X-Caliber 8, modré barvy v hodnotě kolem 25 tisíc korun. Dále v prodejně svým jednáním poškodil různé vybavení na kolo. Policistům se po vloupání do prodejny podařilo pachatele během několika hodin vypátrat a zadržet. Ovšem již bez odcizeného horského kola. Svým jednáním způsobil celkovou škodu kolem 183 tisíc korun.
Vzhledem k tomu, že podezřelý byl v loňském roce odsouzen pro jinou majetkovou trestnou činnost k trestu obecně prospěšných prací, tak mu v současné době hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

Řidič pod vlivem drog
Ústečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 39letému muži pro trestný čin Ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelý byl ve dvou případech jako řidič osobního vozidla zastaven policejní hlídkou. V rámci kontrol policisté u řidiče provedli test na omamné a psychotropní látky, který byl pozitivní na amfetamin a metanfetamin. Následně se řidič na výzvu policistů podrobil v nemocnici odběru krve a moči. Výsledek těchto odběrů prokázal přítomnost těchto látek v těle. V současné době tomuto muži hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Ústí nad Labem 10. září 2019
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem