Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Teplicka

TEPLICKO - Krádež šamponů; Řídili opilí a další zprávy. 

Krádež šamponů

     Pět šamponů v celkové hodnotě pět set korun ukradl 35letý recidivista v Bílině. V oddělení drogistického zboží supermarketu si vložil zboží do igelitové tašky a prošel pokladní zónou, kde ho chytil pracovník ostrahy. Vzhledem k tomu, že byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen za trestný čin majetkového charakteru, bylo jeho jednání kvalifikováno jako přečin krádeže, za který by mohl jít až na tři roky za mříže.

Řídili opilí

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 37letý muž, kterého v noci ze soboty na neděli zastavili policisté z oddělení hlídkové služby. Muž měl v dechu 1,5 promile alkoholu, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a noc strávil v policejní cele, po výslechu a sdělení podezření z přečinu, za který mu hrozí až roční pobyt ve vězení, byl propuštěn.

     Stejný trest hrozí také 54letému muži, kterého policisté v sobotu kontrolovali v Teplicích. Při dechové zkoušce mu naměřili skoro 2,4 promile alkoholu v dechu, i jemu už sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vykradená chatka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v katastru Košťan vloupal do zahradní chatky. Odnesl si úhlovou a vibrační brusku, celková škoda byla vyčíslena na dva tisíce korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.

Odcizená kola

     Dvě jízdní kola zmizela o víkendu z činžovního domu v Teplicích. Jedno vzal pachatel ze sklepa a další z mezipatra, okradení vyčíslili celkovou škodu na patnáct tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po odcizených bicyklech i pachateli intenzivně pátrají.

6. 8. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem