Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Lounska

LOUNY – Zahálčivé děti; Prozradila ho rychlost. 

Děti školou povinné
Policejní komisař sdělil obvinění z trestného činu Ohrožování výchovy dítěte 35leté ženě. Dle šetření kriminalistů měla zanedbat péči o povinnou školní docházku svých dětí. Od ledna letošního roku má syn 145 a dcera 151 neomluvených hodin. I když škola matku upozorňovala na problém a vyzývala jí k nápravě, s institucí nespolupracovala. Na počátku tohoto roku byla nedbalá žena odsouzena trestním příkazem okresního soudu k podmíněnému trestu odnětí svobody pro shodný trestný čin. Z toho důvodu jí nyní hrozí přísnější trest odnětí svobody, až na pět let.
Podobného jednání se měla dopustit i dvaatřicetiletá žena. Ta dle policistů opomenula dohled nad svou dcerou, která nemá ve škole od poloviny dubna omluvených 124 hodin. Se vzdělávacím zařízením nespolupracovala a na jejich výzvy k nápravě nereagovala. Nedbalé jednání matky nebylo ojedinělé. V minulosti již byla příkazem městského úřadu uznána vinnou z dvou přestupků na úseku školství a výchovy mládeže. Nyní se bude zodpovídat z trestného činu Ohrožování výchovy dítěte. Jelikož za své jednání ještě nestála před soudem, hrozí jí trest o něco nižší, až dvě léta odnětí svobody.

Jeho odhalení pomohla překročená rychlost
V pátek zastavila hlídka Dopravního inspektorátu Louny 24letého řidiče. Důvodem jejich kontroly byla nepřiměřená rychlost v obci Holedeč. V průběhu kontroly však policisté zjistili, že muž řídil vozidlo i přesto, že mu byl rozsudkem okresního soudu uložen trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Téhož dne strážci zákona sdělili muži podezření z přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
3. října 2017
 

vytisknout  e-mailem