Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Krátce po poledni s dvěma a půl promile vyrazil do ulic

LIBEREC - V sobotu 18. listopadu kontrolovali policisté v ulici Jablonecká řidiče Volkswagenu Polo. Nadýchal přes dvě a půl promile. 

Značně být ovlivněn alkoholem v pravé poledne a k tomu ještě usednout za volant, to svědčí o velké míře nezodpovědnosti muže cizí státní příslušnosti. Ten se vydal opilý v sobotu 18. listopadu krátce po poledni do ulic v centru Liberce. Policisté se rozhodli zkontrolovat osobní vozidlo Volkswagen Polo  v ulici Jablonecká. Řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla. Během kontroly podrobili řidiče orientační dechové zkoušce na alkohol přístrojem Dräger, která byla pozitivní. Naměřená hodnota ukázala přes dvě a půl promile. I další dvě opakované zkoušky nedopadly o moc lépe. 

Policisté řidiči zakázali další jízdu a zbytek dne i noci strávil cizinec v policejní cele. Následujícího dne po vystřízlivění se musel za své jednání zpovídat na policejní služebně obvodního oddělení Liberec - Centrum, kde mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu "ohrožení pod vlivem návykové látky" , za což mu nyní hrozí až jednoletý trest odnětí svobody.


 20.11.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem