Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Krásné jako filmové hvězdy

JABLONEC NAD NISOU – Policisté z obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou vyšetřují případy krádeží, kterých se dopustil mladý pár v centru města. 

Ženy o svůj zevnějšek vždy řádně pečují. Za jakýchkoliv okolností se snaží vypadat pro sebe i své okolí krásně, přitažlivě a sebejistě.

Podpořit v tomto jednání se v uplynulých dnech rozhodl svou 20letou přítelkyni její o sedm let starší přítel tím, že společně s ní šel do obchodu prohlédnout si nově nabízené kosmetické trendy. Vybrali si sortiment různých značek a vyšší kvality. Šlo především o make-upy, řasenky, parfémy a samoopalovací krémy, které bez jakýchkoli pochybností z reklamních spotů mají ženám stoprocentně zaručit kýžený výsledný efekt. Namísto do nákupního košíku však vybraný sortiment vkládali do kapes. Bez zaplacení prošli přes prostor pokladen a unikli i ostraze objektu. Celý „nákupní“ proces mladého páru však zaznamenaly bezpečnostní kamery, jejichž záznamy poskytly přivolaným policistů cenné údaje.

Ve druhém případě, který se stal tentýž den, jen o půl hodiny později, se „povedený“ pár vydal do prodejny s elektrospotřebiči. Zřejmě proto, aby byl výsledný „hvězdný look“ kompletní, se 20letá žena rozhodla odcizit vystavený elektrický zubní kartáček. Ani v tomto případě však neměla v úmyslu za zboží zaplatit. Prošla přes pokladnu a spěchala k východu z prodejny. Zde byla dostižena a zadržena pracovníkem ostrahy, který bezprostředně poté na místo zavolal policisty.  Sedmadvacetiletému muži se však podařilo z prodejny utéci. 

Policisté začali okamžitě oba případy vyšetřovat, ale mladého muže se jim nepodařilo několik dní nikde vypátrat. Díky výborné místní znalosti, se policistům mladíka podařilo najít a předvedli ho na služebnu, kde si oba vyslechli ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření pro spáchání přečinu krádeže. Jelikož jak mladá žena, tak i její přítel, již v minulosti byli pro majetkové trestné činy odsouzeni, nyní jim za krádeže hrozí tresty vyšší, a to od šesti měsíců až na tři léta.

Celková výše škody, kterou mladý pár krádežemi způsobil, přesáhla částku 7tisíc korun.


22.3. 2017
nprap.. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem