Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kralupští policisté se podíleli na záchraně života

MĚLNICKO - Velký podíl měli kladenští psovodi 

V minulém týdnu, 20. září 2018, policisté pátrali v chatové osadě v Libčicích nad Vltavou po sedmačtyřicetiletém muži, který se rozhodl spáchat sebevraždu. Na pomoc  byli vysláni policisté Obvodního oddělení Kralupy nad Vltavou.

Kolem  desáté hodiny večerní byl cestou operačního důstojníka vyžádán na místo psovod ze skupiny základních kynologických činností Kladno. Na místě probíhala rozsáhlá pátrací akce, které se zúčastnila i Letecká služba Policie ČR.

Na základě prvotních informací, které získal psovod od policistů Obvodního oddělení Kralupy nad Vltavou, byl služební pes Jalar použit na propátrání okolí. Při průzkumu terénu označil tento čtyřnohý pomocník policistů tři předměty. Jednalo se o mobilní telefon, svazek klíčů a krabičku léků, které patřily pohřešovanému muži.

Za nedlouho pes označil i ukrytou osobu, která byla předána místním policistům, kteří ověřili, že se jedná o pohřešovaného muže.

Vypátráním pohřešovaného zcela určitě pomohl zachránit muži se sebevražednými úmysly služební pes Jalar život. U osoby navíc psovod zajistil lahvičku s neznámou tekutinou, kterou se pokoušel muž před policistou vypít. Následně byl nalezený předán do rukou lékařů.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí PČR Mělník
25.9.2018

vytisknout  e-mailem