Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zpronevěra asistentky ředitele.

HRADECKO - Během dvou let obrala zaměstnavatele o statisíce. 

V těchto dnech si dnes již bývalá asistentka ředitele jedné zemědělské firmy z Hradecka převzala usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin zpronevěra, za což ji hrozí trest odnětí svobody od 2 do 8 let. Žena je viněna z toho, že svému zaměstnavateli způsobila během dvou let škodu za téměř 700 tisíc korun. 
Na nesrovnalosti se přišlo na základě kontroly v účetnictví. Kontrola zjistila, že 44letá asistentka, která byla pověřena vedením účetnictví s dispozičním právem k účtu firmy, si posílala kromě výplaty další peníze jako prémie za přesčasové hodiny na svůj nebo manželův účet. Vystavovala fiktivní faktury za účelem několika plateb pachtovného, vydávala z pokladny peníze na zaplacení neexistujících faktur, manipulovala finanční hotovostí v pokladně, kdy uváděla jiný stav, než který byl skutečný a dále si posílala na svůj účet peníze bez právního důvodu. Přijímala peníze v hotovosti za faktury, které do pokladny neodevzdala a nezaúčtovala.
Žena se k trestné činnosti částečně přiznala a do protokolu uvedla, že peníze použila na splacení půjčky. Zaměstnavatel vedl se ženou zároveň i občanskoprávní řízení. Rozsudkem okresního soudu je povinna zaplatit škodu v plné výši - téměř 1,5 milionu korun.

por. Iva Kormošová
15.2.2018, 9.50

vytisknout  e-mailem