Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Příležitost dělá zloděje

HRADECKO - Tankování za cizí se provalilo. 

Policisté z obvodního oddělení Hradec Králové 2 v těchto dnech ukončili vyšetřování trestného činu podvod, kterého se měl dopustit 42letý muž z Hradecka. 
Muž měl svého bývalého zaměstnavatele připravit o téměř 50 tisíc korun tím, že si své auto několikrát natankoval na jeho náklady. Obviněný muž pracoval jako vedoucí spedice jedné firmy v Hradci Králové a měl na starosti agendu spojenou s tankováním služebních vozidel a evidenci tankovacích čipů. Při výslechu se muž přiznal, že jednou zapomněl provést blokaci tankovacího čipu u vozidla, které se prodalo. Asi po třech letech ho našel v zásuvce svého pracovního stolu a šel ho vyzkoušet. Čip fungoval a od té doby si tak 2x měsíčně tankoval benzín do svého vozidla. Přestože v loňském roce ve firmě ukončil svůj pracovní poměr, čip si odnesl a v tankování pokračoval. 
Na neoprávněné tankování se přišlo letos v létě, kdy přišla faktura pouze na jedno tankování a to na vozidlo, které je již několik let prodané. Poté se zpětně zkontrolovali všechny faktury a zjistilo se, že tento čip se za poslední dva roky použil 39x. Na základě kamerových záznamů byl ztotožněn jejich bývalý zaměstnanec.
Za trestný čin podvod v tomto případě hrozí až dva roky vězení, ale jelikož muž celou částku ihned uhradil, nikdy nebyl trestán a svého činu lituje, policisté podali státnímu zástupci návrh na podmíněné odložení podání návrhu na potrestátní.

por. Iva Kormošová
24.10.2017, 9.30

vytisknout  e-mailem