Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prevence v dopravě

TRUTNOVSKO – Policisté upozorňovali i odměňovali řidiče. 

Bezpečné poutáníV uplynulém týdnu policisté na Trutnovsku upozorňovali řidiče na bezpečné poutání a zároveň se zapojili do celostátního projektu „Řídím, piju nealko“.

V prvním případě připomínali motoristům důležitost poutání a to hned ze dvou důvodů. Tím prvním je samozřejmě bezpečnost. Správné vedení pásu přes klíční, hrudní a pánevní kost a jeho dotažení ve spojení se správně nastavenou opěrkou hlavy jsou zásadní faktory pro správné plnění jeho funkce. Druhým je pak postih, který je v rozsahu 1500 až 2000,-Kč a 4 bodů, což platí také v případě nepoužití autosedačky pro dítě nižší 150 cm nebo lehčí 36 kg.

Druhý zmíněný preventiní projekt,  „Řídím, piju nealko pivo“, dokterého se každoročně policisté zapojují, má za cíl především zvýšení bezpečnosti na našich silnicích a také snížení nehodovosti zapříčiněné osobami pod vlivem alkoholu. Pokud narazíte na takto zaměřenou silniční kontrolu, po negativním testu na alkohol, obdržíte preventivní letáček, jednorázový alko test a především nealko pivo, které určitě přijde k chuti. Za podpory Českého svazu pivovarů a sladoven a BESIPu pomáháme myslet na pitný režim a nealko pivo může být alternativou vzhledem k bezpečnosti i dodržování zákona a motivací pro řidiče k zodpovědnému pití piva.

Ať vždy dorazíte v pořádku do svého cíle.

por. Bc. Lukáš Vincenc
17. dubna 2024

Odkazy do noveho okna

Řídím, piju nealko

Řídím, piju nealko 

Detailní náhled

Řídím, piju nealko 2

Řídím, piju nealko 2 

Detailní náhled

Bezpečné poutání

Bezpečné poutání 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem