Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pozor na zvěř!

HRADECKO - Během několika pár hodin tři střety se zvěří. 

V noci z neděle na pondělí se na Královéhradecku staly tři dopravní nehody, jejichž viníkem je zvěř. První nehoda se stala krátce po 19. hodině u obce Myštěves, kdy osobnímu vozidlu VW Touran vběhla do cesty z pravého silničního příkopu srna. Po střetu srna odběhla a nepočkala na příjezd policistů. Ti podrobili dechové zkoušce pouze řidiče. Výsledek testu byl negativní. Ke zranění řidiče nedošlo, ale na autě vznikla škoda za 20 tisíc korun.
Ke druhému střetu došlo o 75 minut později na silnici I. třídy v katastru obce Nové Město. Zde vběhl z levé strany do cesty nákladnímu vozidlu Mercedes Benz srnec, který srážku nepřežil. Řidič vyvázl bez zranění, byl bez alkoholu a na voze byla odhadnuta škoda na 55 tisíc korun.
K poslední nehodě došlo ve 4.40 ráno na silnici I/35 v katastru obce Mžany, kde opět vběhla z levého příkopu srna do jízdy nákladnímu vozidlu Scania s návěsem Krone. Srna srážku nepřežila a na vozidle způsobila škodu za 16 tisíc korun. Řidič auta vyvázl bez zranění a jeho test na alkohol byl také negativní.

por. Iva Kormošová
25.7.2017, 15.00

vytisknout  e-mailem